Excentrische Polijstmachine

Een excentrische polijstmachine werkt het beste bij een laag toerental, hierdoor word er tijdens het polijsten nauwelijks warmte ontwikkeld, deze polijstmachines zijn bovendien uitermate stil. Het bijzondere kenmerk van een exentrische polijstmachine: De plaat waarop de pad zich bevindt, draait niet, maar maakt een ellipsvormige beweging. Daarom word deze machine ook dualaction polisher genoemd. Ook is de excentrische polijstmachine eenvoudig te bedienen, zodat ook beginners goede resultaten behalen, bij het polijsten van autolak.

Polijsten met een Excentrische polijstmachine hoe doe je dat?

Breng een aantal kleine dotjes polijstmiddel aan op de polijstpad. Zet de machine op een laag toerental, plaats de pad op de lak van de auto, houd de pad vlak en schakel hem dan pas in - zo vermijd u spatten. Begin met een laag toerental en verdeel het polijstmiddel zonder druk uit te oefenen op de ondergrond.

Polijst langzaam en met een kruissteek om een optimaal resultaat te behalen: daarbij overlapt de pad de ervoor gepolijste plaats met ong. 50 procent. Nu kunt u de druk en het toerental langzaam verhogen.

Let er echter op dat de plaat van uw excentrische polijstmachine niet afgeschuind wordt. Voor een perfecte afwerking verlaagt u de druk en het toerental nu nog eens. Als de plaat volledig tot stilstand is gekomen, verwijdert u de machine van het chassis. Vervolgens wrijft u de gepolijste plaats met een zachte microvezeldoek af.

Sorteer op
© 2016 - 2024 autopoetsmiddelen | sitemap | rss