Hoe was je auto met de hand ? 7 tips voor een krasloos resultaat !

Auto wassen zonder krassen

De beste manier om je auto te wassen is met de hand. Natuurlijk bespaar je jezelf tijd door je auto door de wasstraat te halen, echter krijg je op deze manier ook meer krassen op de lak van je auto dan wanneer je hem zelf met de hand wast.

Het is dan ook belangrijk dat je voor het wassen van je auto de juiste producten gebruikt. Hieronder leggen we je uit welke producten je het beste kunnen gebruiken voor een streeploos en glanzend resultaat.

Tip 1 Goed afspuiten.

De eerste stap bij het wassen van je auto is het afspoelen van je autolak. Gebruik hier bij voorkeur een hogedrukspuit voor. Heb je geen hogedruk spuit? Ga dan naar de dichtstbijzijnde spuitbox of gebruik een tuinslang. Spuit je auto van boven naar beneden grondig schoon zodat alle loszittend vuil en zand verwijderd is.

Tip 2 Gebruik een goede Autoshampoo.

Er zijn mensen die hun auto wassen met afwasmiddel of allesreiniger dit is uitermate slecht voor de lak van je auto en raden wij tenzeerste af ! Gebruik een goede autoshampoo en doseer volgens de gebruiksaanwijzing. Was je auto nooit in de volle zon maar zoek een plekje in de shaduw zo voorkom je dat de shampoo vroegtijdig opdroogd.

Tip 3 Gebruik de juiste spons/washandschoen.

Gebruik bij voorkeur niet de ouderwetste gele spons van schuim, het nadeel van deze sponzen is namelijk dat ze gemakkelijk vuil en klaine steentjes vast houden waardoor tijdens het wassen krassen kunnen ontstaan. Het is beter om een microvezelspons of washandschoen te gebruiken omdat deze veel zachter zijn en de vezels zo dicht op elkaar geplaatst zijn het vuil er niet in blijft hangen.

Tip 4 Gebruik 2 emmers.

Het wassen van je auto doe je met 2 emmers. De eerste emmer vuil je met een goed autoshampoo en warm water. De 2 emmer vul je met alleen warm water. bij het wassen doop je de spons of washandschoen in de emmer met de autoshampoo de 2e emmer gebruik je omregelmatig je spons of washandschoen mee uit te spoelen. Op deze manier voorkom je krassen door vuil achter gebleven in je spons of washandschoen.

Tip 5 Werk van boven naar beneden!

De juiste volgorde voor het wassen van je auto: begin met de liggende delen dak, motorkap, kofferbak was daarna de ramen deuren, voorbumper achterbumper eindig met de onderdorpels en als laatste de wielkassen. Nu de auto goed afspoelen tot je nergens geen shampoo resten meer ziet.

Vergeet tijdens het wassen de dorpels en onderkant van de deuren niet! hier hoopt zich toch best wat vuil op neem ze als laatste even mee.

Tip 6 je auto  drogen.

Is je auto weer helemaal schoon? gebruik een zeem of waterblade om je auto te drogen, zou je namelijk je auto nat op laten drogen dan zul je merken dat er allemaal kleine witte plekjes op je autolak achter blijven. Dit komt omdat er in kraanwater kalk zit.  Door je auto te drogen voorkom je dit. 

Tip 7 Spray wax.

Wij begrijpen dat je na het wassen van je auto geen zin hebt om hem elke keer helemaal in de wax te zetten. Maar als we je nu vertellen dat je dat in minder dan vijf minuten kunt doen ?? Ja echt gebruik een spray wax hiermee zet je snel je auto in de wax simpelweg in sprayen en uitwrijven.

Zo blinkt je auto je na elke wasbeurt tegemoet en hecht vuil veel minder gemakkelijk dat scheelt weer bij de volgende wasbeurt! 

 

Sorteer op
© 2016 - 2024 autopoetsmiddelen | sitemap | rss