​Wat is Autowas?

Autowas of Autowax afgekort wax, is een product gemaakt om de lak van je auto te beschermen en wat extra glans te geven. 

Je gebruikt autowas omdat je wilt voorkomen dat viezigheid de laklaag aan gaat tasten. Door het ook nog eens gemakkelijker te maken om vuil te verwijderen (omdat het niet kan hechten) hoef je niet hard te schrobben en is er minder kans op lak beschadiging.

Door bepaalde toevoegingen in de wax krijgt je auto een heldere kleur en diepe glans. Ook zorgt de wax ervoor dat na het wassen van je auto het water makkelijker van de lak afloopt worder het drogen van je auto makkelijker gaat.

Hoe breng je Autowas aan?

Na het wassen en drogen van je auto zoek je een plaatsje op in de schaduw, wax mag je namelijk niet in de volle zon aanbrengen. Bij het aanbrengen van de wax maak je gebruik van een applicator pad dit is een kleine foam spons waarme je eenvoudig de wax gelijkmatig kunt aanbrengen.

Bij het aanbrengen van de wax is het belangrijk om plastic en rubber delen niet te raken met de wax, dit geeft namelijk vervelende witte strepen die later moeilijk te verwijderen zijn.

Na het aanbrengen van de wax laat je de autowas even drogen tot er een lichte waas ontstaat wanneer je met je vingertop de waas weg kunt wrijven neem je een microvezeldoek om de wax uit te poetsen.

Sorteer op
© 2016 - 2024 autopoetsmiddelen | sitemap | rss